Kuntonyrkkeily

Kuntonyrkkeilyä on harrastettu Ilomantsin urheilijoissa vuodesta 2007 lähtien. Harjoittelemme syyskuusta alkaen talven yli aina seuraavan vuoden toukokuuhun saakka kahdesti viikossa Pogostan yläkoulun alasalissa judotatamilla.

Kuntonyrkkeily pohjautuu perinteiseen nyrkkeilyyn, mutta ilman otteluharjoituksia ja tekniikan osalta keskitytään peruslyönti ja -väistöharjoituksiin. Muilta osin kuntonyrkkeily on jopa monipuolisempaa kuin varsinainen nyrkkeily. Harjoitusten alussa on monipuolinen, ohjattu alkujumppa. Alkuverryttelyn jälkeen keskitytään nyrkkeilytekniikan harjoitteluun ja harjoitukset lopetetaan lihaksia rentouttavaan loppuvenyttelyyn. Eri lihasryhmiä kuormittavia lihaskuntoharjoituksia tehdään myös monipuolisesti puolentoistatunnin harjoituskerran aikana.Useasti kuukaudessa pidetäään kuntopiiripainoitteinen harjoituskerta, jolloin tekniikkaharjoittelu jää vähemmälle ja keskitytään kunnon kohottamiseen. Kuntonyrkkeily onkin tehokas ja monipuolinen liikuntamuoto, joka rentouttaa mm. niska-hartiaseudun lihaksia.

Uudet kuntonyrkkeilijät pääsevät mukaan syksyisin järjestettävän peruskurssin kautta. Kuntonyrkkeilyssä varustekustannukset ovat pienet, tarvitaan vain oma hyppynaru, rannesiteet ja säkkihanskat. Kuntonyrkkeily sopii kaiken ikäisille naisille ja miehille.