19.03.2022

Niina Virtanen, Niko Nättinen, Sini Alusniemi ja Heikki Karjaluoto päivän nopeimmat Pogostan Hiihdon 50 km sarjoissa

Kilpailussa ratkottiin myös veteraanien pitkien matkojen suomenmestaruudet.
Kuva tulossa

Niko Nättinen (oik.) voitti ja Miika Ruokonen oli toinen Pogostan Hiihdon 50 kilometrillä (v).

Team Eduxin Niina Virtanen ja Finlandia-hiihto Teamin Niko Nättinen olivat 43. kerran hiihdetyn Pogostan Hiihdon nopeimmat 50 kilometrin perinteisellä hiihtotavalla.

Virtanen hymyili Pogostan Hiihdon olleen hyvää lämmittelyä viikon päässä odottavalle Visma Ski Classics -sarjan sadan kilometrin Årefjällsloppet-kilpailulle Ruotsissa.

─ Aika tasavauhtista vetoa yritin lähteä vetämään. Koetin välillä, jos miehetkin olisi auttaneet, mutta ei sieltä montaa kilsaa apuja saanut. Onneksi sain maalisuoralla pidettyä miehet takana, ettei anneta heille ilmaisia sijoituksia, iloinen Team Eduxin hiihtäjä naureskeli.

Niko Nättinen ratkoi voiton yhdessä Team Wassun Miika Ruokosen kanssa. Maaliviivalla Nättinen voitti Ruokosen hienoisesti.

─ Matkan aikana yritin saada Miikaa tippumaan. Minulla ei kiri ole omaa vahvuusaluetta. Viimeiset viisi kilometriä peesasin ja ajattelin, että yritän kirihommaa. Se kääntyi minun eduksi sen takia, että pääsin valitsemaan liukkaamman ladun takaa, Natunen sanoi.

Karjaluoto palasi voittajaksi

Ski Jyväskylän Sini Alusniemi ja Oulun Kilpa-Veikkojen Heikki Karjaluoto olivat nopeimmat vapaan hiihtotavan 50 kilometrillä.

Karjaluoto palasi Pogostan Hiihdon voittajaksi yli 10 vuoden jälkeen. Hän voitti edellisen kerran Pogostalla vieraillessaan vuonna 2009.  

─ Seurakaveri Törmäsen Marko teki paljon töitä, ja itse aika lailla lusmuilin kärkijoukoissa. Viimeisellä kilsalla kävin ensimmäisen kerran keulassa, ja yllättävän hyvin tuo loppukin lähti. Tosi tyytyväinen täytyy olla, ensimmäisenä maaliin ennen Puijon Hiihtoseuran Antti Mäkistä ja Törmästä kirinyt mies sanoi.

Vapaan hiihtotavan 50 reitillä ratkottiin myös veteraanien pitkien matkojen suomenmestaruudet.

Tapahtumaan ilmoittautui yli 900 hiihtäjää

Pogostan Hiihtoa järjestävän Ilomantsin Urheilijat ry:n puheenjohtaja Raija Tahvanainen oli tyytyväinen, että tapahtuma päästiin kahden vuoden tauon jälkeen järjestämään. Ilmoittautuneita oli 919.

─ Korona-aika on merkinnyt pitkää odotusta hiihtäjille ja ollut raskasta myös hiihtotapahtumien järjestäjille. Tämä päivä hienoissa olosuhteissa oli muistutus siitä, mitä massahiihdot voivat tarjota, Tahvanainen sanoi.

─ Toivotamme voimia, yhteistyökumppaneita ja leveitä hartioita itse kullekin hiihtotapahtuman järjestäjälle, jotta pystymme tulevinakin vuosina pitämään yllä hienoja suomalaisten massahiihtojen ja laturetkien perinteitä.