Tekemistä ja vierailukohteita viikonlopuksi

Toimintaa koko viikonlopulle!

Kun kerran Ilomantsiin asti ollaan tultu, niin samalla kannattaa tutustua muuhunkin kuin Pogostan Hiihdon latureittiin. Tässä vinkkejä viikonloppuun!

Ostoksille
  • Mantsin Kehys, Ilomari, Ilomantsin keskustassa, torin vieressä Kalevalantie 18b. Marimekon tuotteita, laadukkaita taiteilijatarvikkeita, ompelu- ja sisustustarvikkeita. Avoinna pe klo 9-17 ja la klo 9-13.
  • Hermannin Viinitilan myymälä Käymiskuja 1. Tilan omat viinit, kuohuviinit ja mehut tuliaisiksi. Lisäksi erilaisia herkkuja ja lahjoja. Pogostan Hiihdon viikonloppuna avoinna pe 9-16 ja la 9-16. Myymälä on avoinna ympäri vuoden!
  • Kesport Ilomantsi Kalevalantie 11. Suksi- ja voidekauppa Ilomantsissa. Kattava valikoima urheilu­tekstiilejä, urheilu­välineitä, retkeily- ja kalastustarvikkeita, laaja kenkävalikoima niin harrastuksiin kuin vapaa-aikaankin, sisäpukeutumisasusteet arkeen sekä juhlaan. Myymälä avoinna ma-pe klo 9-17, la klo 9-13. 
Elokuviin Kino Mantsiin

Ilomantsissa on myös viihtyisä elokuvateatteri!

Suomen itäisimmässä elokuvateatterissa Kino Mantsissa, Kauppatie 9, esitetään perjantaina klo 19.00 ja sunnuntaina klo 17.00 Kung Fu Panda 4. Tähän elokuvateatteriin kannattaa tullla vaikka vain nähdäkseen itse teatterin. Nostalginen tunnelma ja viihtyisät tilat.

 

Uimaan ja saunomaan

Nopeimmat ehtivät uimaan hiihdon jälkeen!

Upea uimahallimme sijaitsee Ilomantsinjärven rannassa, Henrikintie 4.  Hallissa on neljä 25 metrin rataa, lämminvesiterapia-allas hierovine pisteineen, poreallas sekä lastenallas. 

Avoinna pe 14-20 ja la 11-17. Katso lisää uimahallin verkkosivuilta.  

Laskettelemaan Mustavaaralle

Yhdistä hiihtopäivään laskettelua Mustavaaralla!

'Mustavaara sijaitsee Joensuun ja Ilomantsin välillä Heinävaarassa, noin 55 kilometriä Ilomantsista ja 22 kilometriä Joensuusta. Mustavaaran Nalle -rinne sopii perheen pienimmille ja Kontio -rienteen Snowpark tarjoaa haastetta kokeneille laskijoille. Ota koko perhe mukaan ja nauti hiihdosta, laskettelusta ja vaikkava pulkkamäestä!  Lue lisää Mustavaarasta: Mustavaarasta on moneksi! 

Kuutamovaellukselle Islanninhevosilla

Jos hiinto ei nappaa, lähden kuutamovaellukselle ratsain!

ElämysMantsi tarjoaa vaelluksia, ratsastustunteja ja muuta toimintaa islanninhevosten parissa. Tämä maalisidyllinen talli sijaitsee Tokrajärvellä, n. 22 km Ilomantsista ja n. 55 km Joensuusta. Tutustu tarjontaan tästä linkistä: Heppahöperöille ja muillekin

Pogostan Hiihto -viikonlopulla tallilla tapahtuu:

Heppahöperö/eläintenhoito 2 h, lauantaina klo. 16-18.

Kuutamovaellus 1,5 h, lauantai klo. 20.

Rekivaljastuskurssi 4h, sunnuntaina klo. 10-14.

Tarkista ajantasaiset tiedot ElämysMantsin sivuilta.

 

Hiihtoretki autiotuvalle

Unohda valmiit ladut ja uskaltaudu keväisille hangille!

Ilomantsissa on monta mukavaa taukopaikkaa umpihankihiihtäjille.  Ota mukaan eväät ja tee päiväretki sopivan matkan päässä olevalle autiotuvalle tai laavulle. Nauti kiireettömästä hiihtoretkestä ilman ajanottoa tai kilpakumppaneita. Katso kohteet Retkikartta - Metsähallitus.

Varustaudu sään ja kunnon mukaisesti, lyhytkin retki on elämys. Lue Terhi Ilosaaren kokemuksia autiotuvista: Viisi retkeä autiotuville.